top of page

Elektrische epilatie in Oudemirdum

Wat is elektrische epilatie?

Met elektrische epilatie laat ik een minuscuul naaldje in het haarzakje glijden en zet enkele seconden warmte en stroom op het naaldje, waardoor het vernietigd wordt.

 

De storende haartjes worden een voor een behandeld. Er komen dunnere en zwakkere haren terug die opnieuw behandeld moeten worden. Elektrische epilatie is onschadelijk voor je huid, maar niet pijnloos.

 

Door de stroomsterkte aan te passen kunnen we voor iedereen de behandelingen draaglijk maken.

Wat is coagulatie?

Met coagulatie worden fibromen, couperose, rosacea en andere zichtbare kleine vaatjes behandeld. Met een dun naaldje worden ze aangeprikt zodat ze minder opvallen of verdwijnen. Ik kan ook steelwratjes verwijderen of ouderdomsplekjes en pigmtaties behandelen.

Wat is overbeharing?

Er is sprake van overbeharing als er te veel en dikke haren groeien op plekken waar normaal geen of slechts dunne haren groeien.

 

Hypertrichose is de medische term voor overmatige haargroei. We spreken van overmatige en ongewenste haargroei die vaak erfelijk is of door medicatie verergerd kan worden.

 

Bij hirsutisme krijgen vrouwen haar op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. In plaats van donshaar verschijnt er veel en donker haar op plekken zoals de bovenlip, wangen, kin en hals.

Huidtherapie epilatie.jpeg

Wat is couperose?

Couperose kenmerkt zich door rood of blauw gekleurde vaatjes die zich vaak op de wangen, neus en kin bevinden. Het heeft verschillende oorzaken zoal: erfelijkheid, huidtype, roken of alcohol gebruik.

 

Ook kunnen geneesmiddelen, overmatige zon blootstelling of temperatuur schommelingen (sauna bezoek) couperose verergeren. Couperose kan ik behandelen door met een minuscuul warm naaldje de vaatjes dicht te stollen.

Wat is een milia (gerstekorrel)?

Een milia is een kleine sub epidermale cyste in de haarfollikel die gevuld is met keratine. Milia zijn kleine witte korreltjes of bultjes in de huid. Een verstopping in de afvoergang van de talg- en zweetklieren is de oorzaak.

 

Gerstekorrels komen vooral op de neus, wangen, rond de ogen en op de oogleden voor. Een milia kan ik verwijderen door met een dun naaldje een kleine opening te maken en het korreltje uit de huid te halen of met een heel dun warm naaldje aan te prikken zo dat het talg zacht wordt en je lichaam zelf gaat opruimen.

Wat is het advies na een elektrische epilatie en/of coagulatie behandeling?

Na de elektrische epilatie behandeling is het advies je huid te kalmeren en te laten herstellen.

Tevens werk ik in de praktijk met Calendulan litteken creme en SPF30 op pigmentvlekken te voorkomen.

 

Heb je vragen? Of wil je meer weten over de elektrische epilatie en/of coagulatie behandeling? Neem contact met me op via: 06-22013745 of stephaniemeijer@hotmail.com

Wat zijn fibromen?

Fibromen zijn huidkleurige of lichtbruine goedaardige, kleine gezwellen op de huid. Ze worden ook wel steelwratjes genoemd. Ik behandel fibromen door ze met een warme pen te verbranden waardoor ze vanzelf van de huid vallen.

bottom of page