In the spotlight

Aromatherapie

In de praktijk ben ik gestart met de behandeling met essentiële oliën. Het zijn vluchtige vloeistoffen en worden op natuurlijke wijze veelal uit geneeskrachtige planten en bloemen gewonnen. Deze oliën kunnen lichaam en geest in evenwicht houden en/of helpen om het lichaam te ondersteunen. Essentiële oliën versterken levenskracht van mens, dier en plant. Daardoor ondersteunen ze gezondheid, levenslust en schoonheid.

Ik kan uw huid verzorgen met een mengsel van verschillende oliën. Het mengsel wordt op maat gemaakt en verschilt per persoon/aandoening. Ook kan ik voor u een roller samenstellen voor verschillende huid- en lichamelijke klachten. Deze roller gebruikt u meestal onder de voeten en op de buik, zo masseert u de olie in de huid.

Basisolie Jojoba: Bijna elk huidverzorgingsproduct bevat jojobawas en niet voor niets. Een fantastische huidverzorger en –beschermer die mede zorgt voor dat het vocht in de huid blijft en de huid zijdezacht laat aanvoelen. Dit is dé olie voor de huid: de olie is huidverstevigend, huidherstellend, gladmakend en verzachtend, reguleert de talgproductie en houdt het vochtgehalte op peil. Jojoba is een weldaad voor iedere huid, wordt goed opgenomen in de huid en blijft niet vet.

Etherische oliën

Lavendel: huidherstellend, bij zonnebrand, bij puistjes, ontspannend bij spierkramp, bevordert de doorbloeding, ter verzorging bij insectenbeten, ontspannend bij stress (door de geur), slaapbevorderdend (door de geur).

Pepermunt: ij alle vormen van verkoudheid, griep en hoest kan pepermunt verdampt worden. Het is een prima slijmoplosser. Bij warm weer verkoelt de olie het lichaam. Op de huid, gemengd met een massage- of vette plantolie, verlicht pepermunt jeuk en versterkt het de bloedstroom naar de plek waar het is aangebracht. U kunt een druppeltje op uw hand doen en oplikken om de spijsvertering te bevorderen en voor een frisse adem.

Kruidnagel: De lichtbruine olie uit de gedroogde bloemknoppen van de kruidnagelboom heeft een warmere en diepere geur dan de olie uit het kruidnagelblad. In de aromatherapie staat kruidnagel bekend als sterk ziektekiemdodend en pijnverdovend (kruidnagel op een zere kies!). Op de huid, gemengd in een vette plantolie, is kruidnagel effectief bij schimmels, huidparasieten en is het een goed insectenwerend middel.

Citronella: citronella olie is het meest bekend als een insectenwerend middel. Maar het is ook een verdrijver van onaangename luchtjes zoals rook. De frisse geur zorgt ook verheldering van de geest en prikkelt ons tot activiteit. Citronella bevordert het zweten bij o.a. griep.

Roos: een van de kostbaarste bloemenoliën, men heeft ongeveer tweehonderd rozen nodig voor een druppel olie! Rozenolie is ook een van de meest gecompliceerde oliën qua structuur en chemie. De geur van rozenolie opent ons hart en zorgt voor harmonie. Roos breekt alle verhardingen af en verzacht het. Deze koningin onder de oliën is zeer huidvriendelijk en geschikt voor elk huidtype en wordt veel verwerkt in anti-rimpel cremes. Bij gebruik van de essentiële olie op de huid dient u deze altijd te mengen met een massage- of vette plant olie.

Basilicum: bij vermoeide mensen, bij lichte depressieklachten werkt basilicum als een frisse wind. Het is een prima insectenwerende olie. Een paar drupjes basilicum in een crème of in een wrijfolie geeft de huid een oppepper en verstevigt een slappe huid.

Vetiver: in India wordt de olie uit de wortels van het vetiver-gras ‘olie der kalmte’ genoemd. Een olie met de bijzondere aardse en houtige geur waar men de wortels in ruikt. Hier komen herinneringen naar boven aan boswandelingen waar men vochtig mos kon ruiken. Vetiver is een olie die aarding geeft, kalmeert en goed te gebruiken is bij zwakte, depressie, slapeloosheid en uitputting. De olie bevrijdt je van veel ‘kopzorgen’ en geeft je gronding. Op de huid (verwerkt in een basisolie) ondersteunt vetiver het herstellend vermogen van de huid en kan deze olie ingezet worden bij een droge huid, vette huid en rijpe huid en als wrijfolie voor soepele spieren.

Disclaimer: een essentiële olie kan een behandeling van een arts/specialist niet vervangen. Het dient slechts ter ondersteuning. Bij twijfel raadpleeg uw arts voordat u de olie gaat gebruiken.

© 2018 Stephanie Meijer . Proudly created with Wix.com