top of page

Oedeembehandeling en therapie in Oudemirdum

Wat is oedeem?

Oedeem is een vochtophoping die vooral in de extremiteiten (armen en benen) voorkomt. Bij oedeem is de afvoer van weefselvocht te weinig vanwege een stoornis in het lymfestelsel.

Het lymfestelsel

Het lymfestelsel is een netwerk van lymfevatenen lymfeknopen, vaak klieren genoemd. Ze maken deel uit van ons lichamelijke reinigings- en afweersysteem.

Een stoornis in het lymfestelselkan aangeboren zijn. Meestal treedt oedeem op na een ernstige beschadiging van de lymfevaten of lymfeklieren. Veelal is deze beschadiging een gevolg van een trauma, borst-of prostaatoperatie of van bestraling.

Welke oedeembehandeling geef ik?

Met manuele lymfedrainage (speciale massage techniek), oedeem- en fibrosegrepen (verharding van het weefsel) of lymftaping zorg ik ervoor dat het overtollig vocht wordt afgevoerd.

Oedeem en fibrose grepen

Met een zacht pompende beweging van mijn handen activeer ik het netwerk van jouw lymfevaten, direct onder je huid. Door speciale handgrepen (de oedeem- en fibrosegrepen) kunnen de huid en het onderliggende weefsel met lymfevaten gericht behandeld worden. Het vocht kan beter afgevoerd worden en pijn en stijfheid nemen af.

Huidtherapie oedeem

Advies voor je oedeemhuid

Ik kan je adviseren over de verzorging van je oedeemhuid, uitleggen hoe je lymftape thuis kunt plakken en bewegingsoefeningen geven.

Heb je vragen over de oedeembehandeling? Neem contact met me op via: 06-22013745 of stephaniemeijer@hotmail.com.

In 2024 vallen deze behandelingen NIET meer onder gecontracteerde zorg. Dit betekent dat je jouw oedeembehandelingen per pin, bank of contant kan betalen.

bottom of page